Πόσα τρίφυλλα χρειάζονται για να ζήσουμε την ουτοπία;

Πόσα τρίφυλλα χρειάζονται για να ζήσουμε την ουτοπία;

28
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κυριακή 13-05-12. Η ημέρα του Παπούλια, η οποία προφανώς δεν διαφαίνεται να μείνει στην ιστορία σαν την ημέρα που ο ένας σχηματισμός της αριστεράς, δεύτερο κόμμα στις 06-05-12, θα δώσει με οποιονδήποτε τρόπο «γη και ύδωρ» σέ αυτούς που παραποίησαν, κατ’ εντολήν ξένων κέντρων, το χρέος και το έλλειμμα, έτσι ώστε να πληροί η Ελλάδα τις προυποθέσεις γιά  υπαγωγή στον μηχανισμό στήριξης και να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα, να περιμένουμε τον λευκό καπνό…

Ξανά λοιπόν στην αναμονή του λευκού καπνού.

Γράφει ο Μπαγασάκος

Αν γυρνούσαμε τον χρόνο σε εκείνο το σημείο που δίδεται αυτή η εντολή, εν μέσω μαύρων κι άραχνων δημοσιευμάτων γιά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αν λοιπόν δεν είχε δοθεί το  πράσινο φώς στον ανεκδιήγητο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ να μαγειρέψει τον δείκτη του ελλείμματος  ως προς το ΑΕΠ, να προσθέσει στον λογαριασμό τις ΔΕΚΟ, άρα να μεγεθύνει το έλλειμμα ώστε να δικαιολογεί την υπαγωγή μας στον μηχανισμό στήριξης της διαβόητης Τρόϊκα, και είχε αντιδράσει διαφορετικά η επίσημη κυβέρνηση της χώρας, συνεχίζοντας βέβαια να δανείζεται, όσο βέβαια δεν θα μας ρουφιάνευαν στις «αγορές» οι «Μερκοζί» και προσπαθώντας με πιό ήπιες μεθόδους να διαρθρώσει καλύτερα τα δημοσιονομικά, με μιά ειλεικρινή ενημέρωση του λαού, χωρίς τραγικές περικοπές, χωρίς τεχνητή πρόκληση της ύφεσης, με αδυσώπητη καταστολή της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και αλλαγή του «βενιζέλειου» νόμου περί ευθύνης υπουργών, θα ήταν σε
διαφορετικό σημείο η χώρα σήμερα……

Ναι, ξέρω πολύ επιστημονική φαντασία διαβάζω, όχι, ληγμένα δεν παίρνω!

Ξανά λοιπόν στην αναμονή του λευκού καπνού. Σήμερα Κυριακή στις 12:00 έχουν κληθεί οι πολιτικοί αρχηγοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μήπως και υπό των παραινέσεων του  Προέδρου προκύψει κυβέρνηση.

ligΤα πράγματα έχουν ώς εξής: όσο και αν διαρρυγνύει τα ιμάτιά του ο Μπένυ οτι τον χωρίζει άβυσσος από τον «Λεφταυπάρχουν», δεν μπορεί να αφήσει τα πράγματα να κυλήσουν χωρίς να δεσμεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα κατ’αρχήν σε μιά μνημονιακή πλατφόρμα κοινής  διακυβέρνησης, όπου δεν θα υπάρχει χώρος γιά αντιπολιτευτικές εκδηλώσεις, αλλά κυρίως  να «καβατζάρει τον κάβο» που λέγεται παραγραφή των πολιτικών ευθυνών γιά το σύνολο των έκνομων και άστοχων πράξεων του συνόλου των υπευθύνων πολιτικών, βουλευτών και κρατικών λειτουργών κα τις εισαγγελικές κλήσεις  που οι προηγούμενες πράξεις επισύρουν.

Την ίδια αντιμετώπιση γιά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, τηρουμένων των αναλογιών, επιφυλάσσει  και η Νέα Δημοκρατία της οποίας τα στελέχη ερωτούνται απότους δημοσιογράφους ποιές είναι οι διαφοροποιήσεις των θέσεών τους έτσι ώστε να υπάρξει σύγκλιση και να προκύψει κυβέρνηση και απαντούν πανομοιότυπα όλοι: Ναί αλλά ο Τσίπρας μπλά μπλά….,Ομως ο ΣΥΡΙΖΑ μπλά μπλά…..
Η ΔΗΜΑΡ απεκδύεται μέχρι τώρα μιά προοπτική συγκυβέρνησης ΠΑΝΔΟΚ-ΔΗΜΑΡ και καλά κάνει -κοντός  ψαλμός αλληλούϊα- διότι αν γίνει, τότε ένα, έστω μικρό, κομμάτι της αριστεράς έχει αποδεχθεί τα εξής:

lig1α)τον αμετροεπή εκλογικό νόμο

β)την κατά γράμμα τήρηση του μνημονίου και του εφαρμοστικού νόμου μέ όλους τους κινδύνους αποσκίρτησης βουλευτών αντιρρησιών συνείδησης  από την ΔΗΜΑΡ ή τους άλλους δύο συνεταίρους

γ) την πίεση όλου του πολιτικού συστήματος στην κατεύθυνση της παραγραφής των πολιτικών ευθυνών γιά τα «μνημονιακά» αδικήματα

δ) την συγκυβέρνηση με άτομα τα οποία δεν τα καλεί ο εισαγγελλέας, μόνο και μόνο επειδή συμμετέχουν στην συγκεκριμένη κυβέρνηση.

Αν λοιπόν πιστέψουμε στην ακεραιότητα των στελεχών και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ τότε φτάνουμε σε ένα αδιέξοδο και απομακρυνθεί το ενδεχόμενο μιάς κυβέρνησης ευρωνεοφιλελεύθερου καθωσπρεπεισμού με την σφραγίδα της αριστεράς και εφ’ όσον δεν γίνει κάποια έκπληξη απο την  πλευρά των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τότε έρχεται η ώρα των δικαστών!
Οχι γιά να αποδώσουν ευθύνες, αλλά γιά να σχηματίσουν υπηρεσιακή κυβέρνηση μέχρι τις επόμενες  εκλογές σε τριάντα μέρες. Η ώρα είναι 12:00 και οι πολιτικοί αρχηγοί έφτασαν στό προεδρικό  μέγαρο, άλλοι πεζοί, άλλοι εποχούμενοι (φοβού τα γιαούρτια κεσέδες φέροντα).

Θα ξαναφύγω λίγο στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας γιά να στοχαστώ μιά οικουμενική κυβέρνηση που θα προέκυπτε μετΠρόεδρος                                 Γιώργος Κατρούγκαλος
Υπ.Οικονομικών                           Κώστας Λαπαβίτσας
Υπ.Οικ. Ανάκαμψης                        Ευκλείδης Τσακαλώτος
Υπ. Διαχείρησης Εξωτερικού Χρέους        Γιάννης Βαρουφάκης
Υπ. Εσωτερικών                           Γιάννης Δραγασάκης
Υπ. Εξωτερικών                           Νότης Μαριάς
Υπ. Συντονισμού                          Κώστας Χρυσόγονος
Υπ. Περιβάλλοντος                        Μιχάλης Τρεμόπουλος
Υπ. Πολιτισμου και Αθλητισμού            Σοφία Σακοράφα
Υπ. Παιδείας και όχι θρησκευμάτων        Αντώνης Νταβανέλλος
Υπ. Συντονισμού                          Βάσω Παπανδρέου
Υπ. Αμυνας                               Γιώργος Λιάνης
Υπ. Τουρισμού                            Γιάννης Δημαράς
Υπ. Πραγματικής Προστασίας του Πολίτη    Παναγιώτης Λαφαζάνης
Υπ. Μεταφορών κ Επικοινωνιών             Δημήτρης Παπαδημούλης
Υπ. Δικαιοσύνης                          Τάσος Κουράκης
Υπ. Τύπου                                Νάσος Αθανασίου
Υπ. Εργασίας                             Αλέξης Μητρόπουλος
Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής            Ρένα Δούρου

Λυπάμαι αν ο στοχασμός μου δεν εμπεριείχε ικανό αριθμό γυναικών μελών της κυβέρνησης  αλλά αυτό μάλλον είναι το μικρότερο μου πρόβλημα. Γιατί το ερώτημα που θα έθετε κάποιος  καλόπιστα θα ήταν:«Ρέ φίλε, εσύ μπορεί να παίρνεις όσα ληγμένα θέλεις. Αυτοί πόσα τρίφυλλα  πρέπει να κάνουνε εκεί μέσα γιά να συμφωνήσουνε σε τέτοια κυβέρνηση»;;;ά το άνοιγμα των θυρών του προεδρικού μεγάρου ως εξής:

Μπαγασάκος γιά τα ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΜΑΤΑ

Φωτογραφίες Dr SEENG