Εκρηκτικά graffiti

Εκρηκτικά graffiti

58
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Πορτογάλος street artist Vhils, κατά κόσμον Alexandre Farto, με την μουσική υπόκρουση της πορτογαλική hip-hop/ soul μπάντα Orelha Negra, κυκλοφόρησε το παραπάνω βίντεο πριν περίπου έξι μήνες στο διαδίκτυο δημιουργώντας αίσθηση για τον ιδιαίτερα προτότυπο τρόπο χρήσης εκρηκτικών και γύψου για την δημιουργία graffiti πάνω σε τοίχους.

Η φύση των έργων του είναι τέτοια που τα αφήνει επίτηδες εκτεθειμμένα επιβάλλοντάς τα σε μια διαρκή μεταμόρφωση. Με αυτόν τον τρόπο τον ενδιαφέρει να τονίσει την εφήμερη κατάσταση που βρίσκεται η φύση, δηλαδή την μόνιμη κατάσταση αλλαγής, μετάλλαξης και μεταμόρφωσης, και να έρθει σε πλήρη αντίθεση με την συνήθη πρακτική των ανθρώπων που μάταια προσπαθούν να δημιουργήσουν δομές που αντιτίθονται στην αλλαγή.

Στόχος του καλλιτέχνη είναι να προκαλέσει ερωτήσεις, σκέψεις για την πραγματικότητα των σύγχρονων πολέων-ζούγλες όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Προσπαθεί να προκαλέσει τον κόσμο να σκεφτεί και να αμφισβητήσει το τι ακριβώς συμβαίνει γύρω του δημιουργώντας αντιθέσεις και τριβές. Ο ίδιος μεγαλωμένος σε προάστιο της Λισαβόνας, στην Πορτογαλία, έγινε μάρτυρας της συνεχείς εξέλιξης και μεταμόρφωσης του αστικού τοπίο από την επαναστατική τοιχογραφία του 1970 στην καπιταλιστική διαφήμιση του 1990.Θαυμάστε τη δουλειά του Alexandre Farto στο τρίλεπτο βίντεο που ακολουθεί:

Ο Vhils είναι γνωστός για την δημιουργία graffiti κάνοντας αναπλάσεις σε προσόψεις αστικών τοπίων αποτυπώνοντας συνήθως ανθρώπινα πορτραίτα. Βασικά χαρακτηριστικό του είναι η χρήση υλικά που ήδη βρίσκονται στο χώρο που δουλεύει. Ξεκινάει σχεδιάζοντας το πορτραίτο στον τοίχο και κατόπιν σκαλίζει την επιφάνεια. Η αντίθεση ανάμεσα στα διάφορα επίπεδα του τοίχου συνθέτουν το τελικό αποτέλεσμα.

Credits :

Σκηνοθεσία/Παρουσίαση :
Vhils aka Alexandre Farto
Φωτογραφία : Vasco Viana
Executive Producer και Additional Post Production : CINEMACTIV
Πυροτεχνικά : Pirotec
Βοηθός παραγωγής : Leonor Viegas
Βοήθεια και τεχνική υποστήριξη : Alexander Silva, Joao Vidinha, Jucapinga, ±, Fidel and Fabrica Braco de Prata

Πηγή : The creator project