Σλάβοϊ Ζίζεκ, «Εάν ήμουν Αμερικανός θα ψήφιζα Τραμπ»

Σλάβοϊ Ζίζεκ, «Εάν ήμουν Αμερικανός θα ψήφιζα Τραμπ»

31
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Λίγα 24ωρα πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, μιλώντας στο Chanel 4 o χειμαρρώδης Σλοβένος φιλόσοφος ερωτήθηκε τι θα ψήφιζε αν ήταν Αμερικανός και η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: «Τραμπ»!

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που σε άρθρο του τον περασμένο Αύγουστο χαρακτήριζε τον Τραμπ γελοίο, υπερβολικό και χυδαίο, ότι «εκμεταλλεύεται τις χειρότερες ρατσιστικές και σεξιστικές προκαταλήψεις μας, έτσι που μεγάλα ονόματα των Ρεπουμπλικάνων τον εγκαταλείπουν μαζικά. Αν ο Τραμπ παραμείνει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, θα έχουμε πραγματικά «ευχάριστες εκλογές». Παρ’ όλα τα προβλήματα μας και τους μικρούς μας τσακωμούς, όταν υπάρχει πραγματική απειλή για τις βασικές δημοκρατικές μας αξίες, ενωνόμαστε, ακριβώς όπως έκανε η Γαλλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις».

Ο Ζίζεκ δηλώνει τώρα ότι και οι δύο υποψήφιοι του προκαλούν τρόμο αλλά εάν εκλεγεί ο Τραμπ, αυτό θα αποτελέσει πλήγμα για το σύστημα και τα δύο κόμματα, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις πολιτικές τους. Η εκλογή Τραμπ θα είναι μια αφύπνιση λέει.