True Lies

Πε11242011

Last update07:01:29 μμ

Back ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ FAZ: "Η οικονομική καταστροφή θα οδηγήσει σε πόλεμο"

FAZ: "Η οικονομική καταστροφή θα οδηγήσει σε πόλεμο"

Οι Ευρωπαίοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σαρωτική επέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να διασωθεί η ευρωζώνη και στην καταστροφή μιας ιστορικής οικονομικής πανωλεθρίας, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός υπουργός Οικονομικών.

«Οι κίνδυνοι μετάδοσης (της κρίσης) είναι σήμερα μεγαλύτεροι από ποτέ και τα ποσά που έχουμε ανάγκη για να την σταματήσουμε έχουν αυξηθεί διότι δεν κινητοποιηθήκαμε αρκετά γρήγορα», δήλωσε ο Γιάτσεκ Ροστόφσκι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθυστέρησε για να παίξει το ρόλο του στην προστασία από τη φωτιά και τώρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αναλάβει δράση για να διασφαλίσει την σταθερότητα της ευρωζώνης», πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε ενώπιον μιας τρομακτικής επιλογής. Οι εναλλακτικές είναι οι ακόλουθες: ή η ΕΚΤ επεμβαίνει σε μεγάλη κλίμακα, είτε έρχεται η καταστροφή» υπογράμμισε ο Ροστόφσκι.

Ο Πολωνός υπουργός, ο οποίος τον Σεπτέμβριο είχε κάνει λόγο για ένοπλη σύγκρουση στην Ευρώπη, αν η κρίση του ευρώ οδηγήσει στην κατάρρευση της ΕΕ, τόνισε σήμερα πως είναι περισσότερο ανήσυχος, δύο μήνες μετά.

«Ο κίνδυνος είναι αυτός μιας τεράστιας οικονομικής καταστροφής, που όπως η μεγάλη ύφεση της δεκαετίας του '30, θα οδηγήσει τελικά την Ευρώπη στον πόλεμο», κατέληξε.
ΠΗΓΗ

 

Zeitgeist Movie

Η πρώτη ταινία του κινήματος ZEITGEIST

Addendum

Η δεύτερη ταινία του κινήματος ZEITGEIST

MOVING FORWARD

η τριτη ταινία του κινήματος zeitgeist

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ

Δείτε το ντοκυμαντέρ του Σ.Κούλογλου "Εξομολογηση ενός οικονομικού Δολοφονου"

Χρεοκρατια

Δείτε το ντοκυμαντέρ του Αρη χατζηστεφάνου