Στο πλευρό όσων βοηθούν τους πρόσφυγες ο Πεπ Γκουαρντιόλα

Στο πλευρό όσων βοηθούν τους πρόσφυγες ο Πεπ Γκουαρντιόλα

17
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πρωταγωνιστής σε μια εκστρατεία προώθησης του έργου των ισπανικών μη κυβερνητικών οργανώσεων που προσφέρουν βοήθεια στους πρόσφυγες, οι οποίοι διακινδυνεύουν την ζωή τους προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο, έγινε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

img64623_cc46fceca9a105e96c358117bbbb84b0_650_430Ο Καταλανός προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι εμφανίζεται να επιβαίνει σε ένα πλεούμενο στο πλευρό του ιδρυτή της ΜΚΟ Proactiva Open Arms, ενώ παρουσιάζονται πλάνα από τις ομάδες διάσωσης επί τω έργω, με τον Γκουαρντιόλα να σημειώνει πως βρίσκεται «στην πιο θαρραλέα ομάδα του κόσμου, που κάθε ημέρα παίζει για τον τελικό, δεν αφήνει κανένα παίχτη στον πάγκο και θεωρεί το ημίχρονο χαμένο χρόνο».
Αυτή η καταλανική οργάνωση ιδρύθηκε πριν από έναν χρόνο από επαγγελματίες, στελέχη ομάδων διάσωσης: αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί και να εργαστεί εθελοντικά στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών με στόχο να σώσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ιδίως Σύρους, που φθάνουν από την Τουρκία.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ΜΚΟ Proactiva Open Arms διεύρυνε τη δράση της και διεξάγει επιχειρήσεις και στην κεντρική Μεσόγειο, προκειμένου να βοηθήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν φύγει από τη Λιβύη με στόχο να φθάσουν την Ιταλία. Σε διάστημα τεσσάρων μηνών τα μέλη της οργάνωσης έχουν διασώσει 15.000 ανθρώπους σε αυτήν την περιοχή, σύμφωνα με την ΜΚΟ.

Share This: