True Lies

Κυ12092012

Last update09:38:50 πμ

Back ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η “ΒΙΤΡΙΝΑ” ΤΩΝ $ 550 ΕΚΑΤ. Η γυναίκα με την μεγαλύτερη ρευστότητα στην Ελλάδα…

Η “ΒΙΤΡΙΝΑ” ΤΩΝ $ 550 ΕΚΑΤ. Η γυναίκα με την μεγαλύτερη ρευστότητα στην Ελλάδα…

Το όνομα της δικαιούχου-βιτρίνας στην κατάθεση των 550 εκατ. δολαρίων των οποίων τελική δικαιούχος στο λογαριασμό των οποίων βρίσκονται είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου, είναι η ιδιωτική υπάλληλος Μαρία Παντελή και ο εργοδότης της, ο Σάμπι Μιονί. Η Μαρία Παντελή είναι ιδιωτική υπάλληλος και δούλευε στο γραφείο του γνωστού επιχειρηματία, εβραϊκής καταγωγής.


Ο επιχειρηματίας γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά είναι εγκατεστημένος από το 2006 στο Τελ Αβίβ και εμφανίζεται ως διαχειριστής τεραστίων κεφαλαίων. Με δηλώσεις του στο περιοδικό Hot Doc του Κώστα Βαξεβάνη που… αποκάλυψε τη λίστα, είχε παραδεχθεί ότι η Μαρία Παντελή ήταν διαχειρίστρια κεφαλαίων του.

Συγχρόνως ως διαχειριστής κεφαλαίων εμφανίζεται και άλλος επώνυμος της λίστας ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος είναι δικηγόρος και σήμερα σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με τον κ. Μιονί τα κεφάλαια που διαχειριζόταν ήταν απολύτως νόμιμα.

Οπως προκύπτει από την κατάθεση του Γιάννη Καπελέρη το όνομα της Μαρίας Παντελή υπήρχε στην αρχική λίστα με τα 10 ονόματα που του παρέδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Η Μ.Παντελή θα κληθεί σύντομα να καταθέσει για το ασύλληπτο ποσό των 550 εκατ. δολαρίων.

Το είδαμε ΕΔΩ