True Lies

Σα04022016

Last update10:32:47 πμ

Back ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιστορίες για "αμαρτίες" και άλλα παραπλανητικά

Ιστορίες για "αμαρτίες" και άλλα παραπλανητικά

Από το site της Ε.Ε.Τ .Τ. διαβάζουμε για την περιαγωγή:

http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/FAQS/International_roaming_FAQs.html

Τι πληρώνω για κλήσεις και SMS εντός της Ε.Ε.;

Με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό διεθνούς περιαγωγής, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας υποχρεούνται να προσφέρουν ένα ανώτατο όριο τιμής, το οποίο καλείται «Ευρωχρέωση» για την πραγματοποίηση και λήψη κλήσεων διεθνούς περιαγωγής, «Ευρωχρέωση-SMS» για την αποστολή γραπτών μηνυμάτων και «Ευρωχρέωση-δεδομένων» για την παροχή υπηρεσιών δεδομένων εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την Ευρωχρέωση/ Ευρωχρέωση-SMS/ Ευρωχρέωση-δεδομένων θα χρεώνεστε, όταν βρίσκεστε σε κάποιο άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

    Χρονικό διάστημα 1/7/2012 – 30/6/2013 1/7/2013 – 30/6/2014 1/7/2014 – 30/6/2017 Πραγματοποίηση κλήσεων Έως 0,29 €/ ανά λεπτό (συν ΦΠΑ) Έως 0,24 €/ ανά λεπτό (συν ΦΠΑ) Έως 0,19 €/ ανά λεπτό (συν ΦΠΑ) Λήψη κλήσεων Έως 0,08 €/ ανά λεπτό (συν ΦΠΑ) Έως 0,07 €/ ανά λεπτό (συν ΦΠΑ) Έως 0,05 €/ ανά λεπτό (συν ΦΠΑ) Αποστολή SMS Έως 0,09 €/ ανά λεπτό (συν ΦΠΑ) Έως 0,08 €/ ανά λεπτό (συν ΦΠΑ) Έως 0,06 €/ ανά λεπτό (συν ΦΠΑ) Υπηρεσιών Δεδομένων Έως 0,70 €/ ανά λεπτό (συν ΦΠΑ) Έως 0,45 €/ ανά λεπτό (συν ΦΠΑ) Έως 0,20 €/ ανά λεπτό (συν ΦΠΑ)

Σύμφωνα με τα παραπάνω , αν καταλάβαμε καλά, από 1.7.2013 το κόστος της κινητής τηλεφωνίας θα έπρεπε να πέσει κατά τουλάχιστον 17%. Αυτό θα συνέβαινε γιατί το κόστος χρήσης για κάποιο ξένο επισκέπτη ή χρήστη κάτοχο ξένου κινητού τηλεφώνου θα περιοριζόταν από 0,29+0,08=0,37 ευρώ σε 0,24+0,07=0,31 ευρώ ανά λεπτό (συν ΦΠΑ) από 1.7.2013 έως 30.6.2014.

Εννοείται ότι ίσως να συνέφερε και κάποιον Έλληνα να έφερνε στην Ελλάδα ξένη συσκευή και να πλήρωνε στο εξωτερικό με ακόμα μικρότερη επιβάρυνση με δεδομένο ότι το ΦΠΑ στο εξωτερικό είναι μικρότερο από το ΦΠΑ της Ελλάδος και η χρήση των πακέτων για κάθε μήνα στοιχίζει τόσο φτηνά ως και 8 δολάρια Αμερικής.

Για να αποφύγουν μία τέτοια εξέλιξη η WIND και η VODAFONE βρήκαν την λύση (σε βάρος των Ελλήνων κορόιδων).

Συνασπίζονται στην Ελλάδα και διαχειρίζονται από κοινού το δίκτυο τους.

Έτσι αποφεύγουν στη μεταξύ τους επικοινωνία τα 0,07 ευρώ για την λήψη κλήσεως στο κοινό τους δίκτυο και γίνονται "φτηνότεροι" για τους ξένους χρήστες. Διατηρούν όμως την ευχέρεια να εντοπίζουν τους Έλληνες χρήστες με ξένα κινητά, καθώς μπορούν να αναλύσουν στατιστικά την χρήση τους εντός Ελλάδος στο κοινό τους δίκτυο.( Αν τώρα αυτό είναι παράνομο, σιγά μην τους πιάσουν...)

Εκμεταλλευόμενοι την δυνατότητα παροχής άλλων εναλλακτικών προγραμμάτων διεθνούς περιαγωγής με διαφορετικούς "όρους χρήσης και χρέωσης" τους προσφέρουν επιλεκτικά τη δυνατότητα καλύτερης τιμολόγησης χωρίς όμως να φτάνουν και στα όρια των τιμών του εξωτερικού...

Δεν είναι αμαρτία να σας θεωρούν τόσο ηλίθιους;

Δεν είναι καταχρηστική πρακτική να ενοποιούν το δίκτυο τους με μόνο σκοπό την εναρμόνιση πρακτικών τιμολόγησης και την νόθευση του ανταγωνισμού;
Δεν είναι περίεργο τέτοιες κινήσεις να γίνονται πρώτα στην Ελλάδα με επίκληση την δήθεν μείωση του κόστους και να μην επιχειρούνται σε άλλες χώρες λιγότερο "αμαρτωλές";
H μόνη απάντηση που τους χρειάζεται είναι να απαγορευθεί η σύμπραξή τους εκτός εάν το τιμολόγιο διαμορφωθεί από τώρα στα προβλεπόμενα επίπεδα από 1.7.2014.
Μεταρρυθμίσεις και ταχύτητα προσαρμογής δεν διαφημίζουν οι μνημονιακοί;

Ιδού η Ρόδος...Ιδού και το πήδημα....

Μέχρι τότε όταν βλέπετε την σχετική διαφήμιση να ξέρετε ότι και οι διάβολοι μπορούν να φοράνε άσπρα, να σας συμβουλεύουν και να κάθονται κάτω από πινακίδες που να γράφουν 'ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ'. Θά έχουν όμως από δίπλα και κάποιο γκομενάκι για ξεκάρφωμα...

Μην μασάτε...


Son Ofeon

ΠΗΓΗ RAMNOUSIA