Ο Τομ Φορντ λέει για τα πανάκριβα προϊόντα του – «Η αγορά...

Ο Τομ Φορντ λέει για τα πανάκριβα προϊόντα του – «Η αγορά τους δεν θα σας κάνει ευτυχισμένους»

22
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Designer Tom Ford arrives for the 2015 CFDA Fashion Awards in New York June 1, 2015. REUTERS/Lucas Jackson - RTR4YEYF

Ο Τομ Φορντ, σχεδιαστής μόδας και κινηματογραφιστής, ο οίκος μόδας του οποίου πουλά κοστούμια με τιμές που ξεκινούν από 5.000 δολάρια και ο οποίος με χαρά θα σου πουλούσε ένα σακίδιο πλάτης έναντι 3.500 δολάρια (ή μία μπάρα σαπούνι για 37 δολάρια αν είχες μία δύσκολη εβδομάδα) θέλει να ξέρεις ότι το να ξοδεύεις πολλά χρήματα δεν θα φέρει ευτυχία στη ζωή σου. Σε συνέντευξη στο βρετανικό Radio Times ο σχεδιαστής το απλοποιεί περισσότερο «Όλοι έχουμε προσδοκίες στη ζωή που δεν μπορούν να εκπληρωθούν».

«Τα πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένο είναι οι άνθρωποι στη ζωή μου» ανέφερε ο Φορντ ο οποίος μετέτρεψε τον οίκο Gucci σε επιχείρηση με κύκλο εργασιών 10 δισ. δολάρια όταν ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, σύμφωνα με συνέντευξη που δημοσιεύθηκε από τους “The Times of London”.

«Οι γονείς σας σάς λένε ότι τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν και εσείς λέτε: “Ναι, ναι τα καλύτερα πράγματα είναι ένα νέο διαμέρισμα και ένα αστραφτερό καινούριο αυτοκίνητο”.Δεν είναι αλήθεια. Ίσως είμαι ανόητος που δεν το κατάλαβα εξαρχής».

«Τα πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένο είναι οι άνθρωποι στη ζωή μου»

Η ειρωνεία είναι ότι το να μην γίνεται κατανοητή αυτή η αντίληψη είναι μέρος αυτού που μετέτρεψε τον Φορντ σε έναν πιο καταξιωμένο σχεδιαστή μόδας παγκοσμίως (κι αυτό που γέμισε τους τραπεζικούς λογαριασμούς, του ώστε να αποκτήσει ένα ράντσο 75 εκ. δολαρίων στο Νέο Μεξικό).

«Φυσικά βοήθησα να δημιουργηθεί αυτός ο καταναλωτικός κόσμος» είπε «Είμαι μεγάλος μέρος αυτού. Η σύγχρονη κουλτούρα λέει ότι είναι πιθανό να επιτύχεις ευτυχία ή όχι. Μπορείς να έχεις ευτυχισμένες στιγμές, ευτυχισμένες μέρες, αλλά θα έχεις επίσης πράγματα που είναι καταστροφικά για τη ζωή σου, είτε είσαι πλούσιος, είτε φτωχός».

Share This: