True Lies

Σα09202014

Last update07:19:02 μμ

  • ΠΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ

Back ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΑΝΤΙΑ ΤΡΙΑΝΑΦΥΛΛΟΥ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

"Επίθεση  σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, ήθελαν να σκοτώσουν λένε οι ειδικοί, έβαλαν την βόμβα λίγο πριν ξεκινήσουν οι προβολές στους κινηματογράφους, οικογένειες με παιδιά έγιναν στόχος, μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ελλάδα,  μήνυμα των τρομοκρατών προς την ΕΛΑΣ ήταν το χτύπημα… "

 

Γράφει η Νάντια Τριανταφύλλου για τα ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ

Aυτά ακούω από το πρωί. Με αυτές τις εκφράσεις, κλισέ ή όπως θέλετε πείτε το γιατί η είδηση ΅χωράει΅ σε 100 λέξεις πυρπολείται το μυαλό του έλληνα πολίτη από τα Μ.Μ.Ε.  H είδηση βέβαια είναι σοβαρή και εγείρει περαιτέρω έρευνας είναι σαφές, αλλά έγινε και βούτυρο στο ψωμί του σκύλου. Τι εννοώ.  Κυριακή πρωί, μια μέρα ειδησεογραφικά κάτω του μετρίου σκάει η βόμβα στο MALL.

Ειδησεογραφικά;  από τα καλά χαρτιά που μπορούν να σου κάτσουν.

Κι αρχίζει ο λόγος, οι δηλώσεις, οι ειδικοί, οι αυτόπτες, τα ρεπορτάζ, η αναφορά στον ξένο τύπο και πάει λέγοντας. Όλα σκοινί κορδόνι.

Στο μεταξύ αναφορά για το τι εστί MALL  δεν ακούγεται πουθενά. Δεν αναφέρεται η σωρεία των παραβάσεων που έχουν γίνει για την ανέγερση του ούτε οι φωτογραφικές διατάξεις των νόμων που ψηφίστηκαν εν  μία νυκτί  με υπογραφές υπουργών που εντέχνως φέρεται να έσπρωξαν την πιο σύντομη ανέγερση του και την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών που το διοικούν… αλλά αυτά θα μου πείτε είναι μια άλλη ιστορία.
Και όλοι , όλα τα πολιτικά κόμματα, οι πολιτικοί αρχηγοί, οι πολιτικοί άντρες και γυναίκες αυτού του τόπου έρχονται να συμφωνήσουν σε ένα πράγμα. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Τι λες ρε φίλε, το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;  η τρομοκρατία που ζει ο έλληνας πολίτης τα τελευταία 3 χρόνια δηλαδή δεν μετράει; οι περίπου 3 αυτοκτονίες την ημέρα δεν είναι  αποτέλεσμα της τρομοκρατίας που ασκείται σε ένα λαό που έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια;  η πείνα , η αύξηση των συσσιτίων, οι άστεγοι, η άνοδος της ακροδεξιάς στην χώρα μας , η κατάρρευση της δημόσιας υγείας , η κατακρεούργηση των συλλογικών συμβάσεων, η διάλυση των όποιων δικαιωμάτων είχαν οι εργαζόμενοι δεν είναι τρομοκρατία;  ή δεν θεωρείται τρομοκρατία επειδή   αποφασίστηκε από πολιτικά πρόσωπα τύπου Γιώργου Παπανδρέου, , Παπαδήμου, Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη και των συν αυτώ;

Θα μας τρελάνετε; εν πάση περιπτώσει, ποιος καθορίζει τι είναι τρομοκρατία και τι όχι;

Και γιατί σας κάνουν εντύπωση τα χτυπήματα ενδεχομένως τρομοκρατικών οργανώσεων που σημειώνονται  σωρηδόν τις τελευταίες ημέρες ; δεν γνωρίζατε όταν τρομοκρατούσατε ένα λαό ότι η τρομοκρατία γεννάει τρομοκρατία; δεν το περιμένατε; ή θεωρείται ότι για όλα είστε άμοιροι ευθυνών;

Δεν είστε. Πάρτε το απόφαση. Έχετε την απόλυτη ευθύνη για ότι βιώσαμε, ότι βιώνουμε κι ότι θα βιώσουμε στο μέλλον.

Νάντια Τριανταφύλλου για τα ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ