True Lies

Σα02042012

Last update07:52:17 μμ

Back ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Όταν η σαπίλα, μέσω των δύο εισαγγελέων, ξετυλίγεται…

Όταν η σαπίλα, μέσω των δύο εισαγγελέων, ξετυλίγεται…

Μπορεί οι ταγοί της εξουσίας να είναι άθλιοι, όμως δεν είναι οι μόνοι και δεν είναι μόνοι τους, στηρίζονται από μυριάδες, μικρές σάπιες οντότητες.Τα γεγονότα μας ξεπέρασαν δεν μας διέψευσαν ως προς την ουσία. Γράψαμε ότι «Ίσως είμαστε αυτόπτες μάρτυρες ενός σαπισμένου οικοδομήματος στην τελική και ολική του κατάρρευση…»

Οι οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης μετά το θόρυβο περί «μη μπλέκουμε σε… ονοματολογίες» και στη σφοδρή κριτική που δέχθηκαν για το γεγονός ότι δεν κατονόμασαν τις πιέσεις από οργανωμένα συμφέροντα τα οποία κατήγγειλαν όταν απείλησαν με παραίτηση, μετά το πέρας του εορταστικού (και χορταστικού) τριήμερου, 1) ζήτησαν να ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία, σε βαθμό κακουργήματος, κατά του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιάννη Καπελέρη, ο οποίος αμέσως μετά υποχρεώθηκε σε παραίτηση με εντολή Βενιζέλου, και 2) Λίγο αργότερα, άφησαν σαφείς αιχμές για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επειδή έβαλε στο αρχείο τις καταγγελίες τους για πιέσεις από οργανωμένα συμφέροντα, και ω, τι έκπληξη ισχυρίζονται επιπλέον ότι 3) του είχαν ζητήσει πενθήμερη προθεσμία για να του προσκομίσουν στοιχεία, πράγμα -ωστόσο- που διαψεύδουν κατηγορηματικά πηγές της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. 4) Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται, μάλιστα, ότι ο Γιάννης Καπελέρης είχε προτείνει νομοθετική ρύθμιση του θέματος και ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ζητήσει παρουσία του εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να διερευνηθεί εάν υπήρξε λαθρεμπόριο καυσίμων από τους βενζινοπώλες που εμπλέκονται στην υπόθεση, 5) και η ανακοίνωση του υπουργείου: «Ο υπουργός Οικονομικών είχε ζητήσει να διασταυρώσουν όλα τα στοιχεία με την Ελληνική Αστυνομία και ιδίως την Υποδιεύθυνση Οικονομικού Εγκλήματος και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου που απασχολούνται επίσης με θέματα λαθρεμπορίας καυσίμων προκειμένου να μην αφεθεί κανένα περιθώριο διαφυγής σε πρατηριούχους καυσίμων που εντάσσεται στο σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ». Ο ίδιος ο Γιάννης Καπελέρης  6) υποστηρίζει ότι δεν υφίσταται θέμα λαθρεμπορίας καυσίμων, μιλά για τεχνικά προβλήματα στο ηλεκτρονικό σύστημα “ΗΦΑΙΣΤΟΣ” και τονίζει ότι δεν διεγράφησαν πρόστιμα και επισημαίνει «δεν μπορεί να καταλογίζεται και να υπολογίζεται η εκπρόθεσμη ενημέρωση του συστήματος ως λαθρεμπορική πράξη» προσθέτοντας «Πλέον τούτου, με τη συγκέκριμένη εγκύκλιο δεν διεγράφησαν πρόστιμα, δόθηκαν εντολές εν όψει νομοθετικής ρύθμισης πώς θα αντιμετωπισθούν αυτά τα θέματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών».

Τα έξι προαναφερόμενα σημεία (ίσως αύριο διαψευστούν, ποιος ξέρει) που έγιναν σε όλους μας γνωστά αντικατοπτρίζουν αυτά που –αναπόφευκτα ίσως- μας επετράπη να «γνωρίσουμε». Δεν ξέρουμε αν ο κ. Καπελέρης είναι αθώος, ένοχος, αφελής ή προστάτης συγκεκριμένων συμφερόντων, όμως έχουμε ένα ζωντανό μερικό παράδειγμα της διαφθοράς, της λειτουργίας και νοοτροπίας  που διατρέχει καθέτως και οριζοντίως όλη την ελληνική κοινωνία…

Πόσες άκαρπες και άκαπνες ανακοινώσεις και έρευνες τύπου «ΕΔΕ» έχουμε ακούσει, και πόσες τον έναν φορέα να διαψεύδει τον άλλον για παρόμοια ζητήματα.

Μπορεί οι ταγοί της εξουσίας να είναι άθλιοι, όμως δεν είναι οι μόνοι, δεν είναι μόνοι τους, στηρίζονται από μυριάδες, μικρές και σάπιες οντότητες. Εμείς, οι απλοί, ανώνυμοι της καθημερινότητας είμαστε αυτοί που εκτρέφουμε και στηρίζουμε, μέσω της συνενοχής αυτό το σύστημα. Τα μεγάλα συμφέροντα, οι πολυεθνικές εταιρείες, οι επαγγελματίες πολιτικοί, το γνωρίζουν, το οικοδόμημα αυτό είναι δικό τους και δικό μας, μαζί το στήσαμε.

Μας εκπαίδευσαν να τους συντηρούμε και το κάνουμε ευχαρίστως ώστε αύριο να τους αντικαταστήσουμε επαξίως, ήδη το κάνουμε…

Αυτό σήμερα φαίνεται παντού, ιδιαίτερα τώρα, με τη πτώχευσή τη δική μας και του κράτος, ακόμα κι αν παίρνονται κάποια σχετικά δίκαια μέτρα.

Πόσο άδικο έχει ο κ. Δ. Δανίκας: «Σου λέει ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός. Οποιος κατέχει διαμέρισμα άνω των 120 τ. με plus εξοχικό εκατό τετραγωνικών, plus αυτοκίνητο 1600 κυβικών και plus πληρώνει ετησίως για τοκοχρεολύσια έξι χιλιάδες, ε, αυτός πρέπει ετησίως να κερδίζει κάτι περισσότερο από 22. 000 euros. Σωστό; Οχι! Ωρύονται οι κατέχοντες. Οχι, συμπληρώνουν οι σχολιαστές που επιμένουν να λαϊκίζουν προκειμένου στα χαϊβάνια το κατιτίς να πουλήσουν. Οχι, ισχυρίζονται και μερικοί φοροτεχνικοί προκειμένου κι αυτοί να βγουν στην τηλεοπτική σκηνή και να φωτιστούν από τους προβολείς μιας δημοσιότητας πέτσινης και αποπροσανατολιστικής».

Αλήθεια, με –ας πούμε-  €1000 το μήνα, πως συντηρείς αγαπητέ διαμέρισμα άνω των 120 τ. με plus εξοχικό εκατό τετραγωνικών, plus αυτοκίνητο 1600 κυβικών και plus πληρώνει ετησίως για τοκοχρεολύσια έξι χιλιάδες. Μα, με τον ίδιο τρόπο που ξέρουμε το «έσχες» αλλά ποτέ το «πόθεν» των πολιτικών.

Βεβαίως, παραμένουμε εθνικώς υπερήφανοι ως οι πιο έξυπνοι άνθρωποι του κόσμου, της ομορφότερης χώρας του κόσμου και ορθώς αντιδρούμε και διαμαρτυρόμεθα όταν ένας ξένος ανήρ τύπου Στρως Καν ξεστομίζει ότι «οι Έλληνες είναι βουτηγμένοι στα σκατά».

Ορθώς. Βεβαίως.
ΠΗΓΗ

 

Zeitgeist Movie

Η πρώτη ταινία του κινήματος ZEITGEIST

Addendum

Η δεύτερη ταινία του κινήματος ZEITGEIST

MOVING FORWARD

η τριτη ταινία του κινήματος zeitgeist

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ

Δείτε το ντοκυμαντέρ του Σ.Κούλογλου "Εξομολογηση ενός οικονομικού Δολοφονου"

Χρεοκρατια

Δείτε το ντοκυμαντέρ του Αρη χατζηστεφάνου