True Lies

Δε06042012

Last update09:12:31 πμ

Back Home ΕΝΟΤΗΤΕΣ Αφύπνιση Η κατάργηση του Τόκου

Η κατάργηση του Τόκου

  • PDF

Είναι γεγονός ότι τα χρήματα και ο τρόπος με τον οποίο γεννιούνται αποτελούν μέρος μίας εικονικής πραγματικότητας. Ουσιαστικά έχουμε μια πηγή ή ένα δίκτυο από πηγές που διοχετεύουν το χρήμα στο κοινό. Αυτές οι πηγές είναι οι ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες με το εκδοτικό προνόμιο, που ανοίγουν και κλείνουν την (κάνουλα) ανάλογος με τα κριτήρια που θεσπίζουν οι ίδιες.

Όμως το χρήμα σαν αξία δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, επομένως δεν θα πρέπει και να χρεώνετε με τόκο. Το χρήμα είναι ένα εργαλείο με το οποίο μπορούμε να συναλλασσόμαστε αντί να ανταλλάσσουμε προϊόντα.
Αληθινή αξία είναι η εργασία , οι πρώτες ύλες ,τα προϊόντα ,οι υπηρεσίες ενώ το χρήμα είναι απλά ένα εργαλείο το οποίο χρησιμοποιούμε λάθος.

Πως θα έπρεπε να είναι το χρήμα;

Πρόταση: Θα μπορούσαμε να έχουμε μία κεντρική τράπεζα ή οποία να δημιουργεί το χρήμα και να το δανείζει άτοκα. Από εκεί και ύστερα ο δανειολήπτης στον οποίο καταλήγει το χρέος όλου του κεφαλαίου αποπληρώνει το δάνειο και από το κεφάλαιο θα πληρώνονται οι εμπλεκόμενες εμπορικές τράπεζες και η κεντρική τράπεζα με προμήθειες για την μεσιτεία τους, από το κεφάλαιο. Το υπόλοιπο κεφάλαιο που θα επιστρέφει στην κεντρική τράπεζα θα καταστρέφεται. Η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να είναι σε δημόσιο έλεγχο και θα δημιουργεί χρήμα βάση των αιτημάτων για δάνεια υπό προϋποθέσεις. Ότι κάνουν και τώρα οι κεντρικές τράπεζες ,φτιάχνουν χρήμα από τίποτα. Μόνο που το σύστημα με τόκους έχει σαν αποτέλεσμα την σημερινή κατάσταση που θα θέλαμε να αλλάξει.

Blogger Motivator
ΠΗΓΗ