True Lies

Δε10152012

Last update08:43:43 μμ

Back Home ΕΝΟΤΗΤΕΣ Ντοκυμαντέρ Εικονική δικτατορία-(ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ)

Εικονική δικτατορία-(ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ)

  • PDF

«Αυτό είναι ένα κίνημα. Αγάπα το ή μίσησέ το. Κάθε βανδαλισμός μάρκας είναι ένας τυφώνας τέχνης για την κάθε εταιρεία. Μην περιμένετε να με δείτε να συνεργάζομαι με αυτές τις εταιρείες, δε θα συμβεί ποτέ. Μη με συγκρίνετε με αυτό το περιβάλλον, είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι. Η ζωγραφική μου είναι δικτατορία. Αυτές οι μάρκες δε μπορούν να κάνουν τίποτα παρά να υποφέρουν».

 

Ο Kidult δημιουργεί το ντοκιμαντέρ μιας εικονικής δικτατορίας, όπου παγκόσμιοι κολοσσοί υποφέρουν από καταιγισμό μπογιάς και τυφώνες γκραφίτι. Εμπόλεμες ζώνες «στολίζονται» σε σήμα μεγάλης εταιρείας πετρελαίου και Μ.Μ.Ε. και ενώ ο κόσμος καταρρέει, προβάλλουν εικόνες μαζικού υπνωτισμού. Παιδιά στα πρόθυρα του θανάτου από ασιτία στην ίδια εικόνα με το σήμα φαστφουντάδικου που εκτοξεύει στα ύψη τη χοληστερίνη του Δυτικού Πολιτισμού. Βιτρίνες βανδαλισμένες με κιλά φωσφοριζέ μπογιάς που φέρουν την υπογραφή του. «Το γκραφίτι είναι πάνω απ’ όλα κάτι χρήσιμο. Σαν όπλο σε καιρό πολέμου, εξέγερσης ή επανάστασης» απαντά μέσω του ντοκιμαντέρ σε όσους κουνάνε αποδοκιμαστικά το κεφάλι την ώρα που εκείνος φτιάχνει με στένσιλ μια νεκροκεφαλή στη βιτρίνα ενός λουσάτου καταστήματος.

«Η επανάσταση θα είναι το επόμενο βήμα. Αυτό λέει η δουλειά μου. Η πολυτέλειά σας, η μιζέρια μας. Κατάστρεψε αυτό που σε καταστρέφει».

Ο Kidult χρησιμοποιεί το γκραφίτι ως τυφώνα. Δείτε το μίνι-ντοκιμαντέρ εδώ



ΠΗΓΗ