True Lies

Σα10182014

Last update08:54:00 μμ

Back ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

Η Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

Πολυ περιληπτικά,απο αναγνώστη του ιστολογίου ΡΑΜΝΟΥΣΙΑ , τα βήματα για να γίνετε "καλοϊ" έλληνες επιχειρηματιες με εγγυημένη απόδοση κερδών...

1. Στήνω μια εταιρία λαδώνοντας βουλευτές και προσλαμβάνοντας δημοσιογράφους.

2. Πάω σε μια τράπεζα και δανείζομαι ένα ποσό (π.χ. 500 εκ. ευρω) ώστε να αναπτύξω τις επιχειρήσεις μου (π.χ. εργοστάσιο).

3. Προχωρώ στο 55%-60% το εργοστάσιο, υπερτιμολογώ τα πάντα, παντελονιάζω τα υπόλοιπα λεφτά και τσουπ, νάσου πάλι στην τράπεζα για καινούριο δάνειο, εκβιάζοντας την τράπεζα, ότι σε περίπτωση μη περάτωσης του εργοστασίου θα χάσει και η ίδια το κεφάλαιο της. Την ίδια στιγμή λαδώνω τον βουλευτή και βάζω τα Μ.Μ.Ε. μου να γράφουν για τις θέσεις εργασίας που ΘΑ δημιουργηθούν.

4. Η τράπεζα κάτω από τις πολιτικές πιέσεις, πιεζόμενη από την ήδη διαμορφωμένη από τα Μ.Μ.Ε. κοινή γνώμη, προβαίνει και σε δεύτερη δανειοδότηση η οποία συνήθως έχει την τύχη της πρώτης. Τέλος πάντων ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΙ.

5. Δουλεύουμε το εργοστάσιο διότι είναι το καινούριο μας παιχνίδι και μας κάνει κέφι αυτό το πράγμα. Βέβαια, όταν στο μυαλό σου δεν είναι η δουλειά αλλά η κονόμα, αυτήν η κατάσταση δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ. Το εργοστάσιο αρχίζει και γίνεται όλο και πιο ζημιογόνο (δηλαδή παντελονιάζουμε ότι κυκλοφορεί μπροστά μας, τραπεζογραμμάτια, επιταγές, κέρματα) με αποτέλεσμα να ψάχνουμε θύμα σε λίγο καιρό για να ξεφορτωθούμε το "βαρετό" πλέον παιχνίδι μας. Η γυναίκα τσινάει διότι δεν είναι της μόδας να είσαι σύζυγος εργοστασιάρχου, ο κύκλος σου σε αποφεύγει διότι το όνομά σου αρχίζει να ακούγεται επικίνδυνα μπλεγμένο σε διάφορες καταστάσεις και τα Μ.Μ.Ε. έχουν αρχίσει τις ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής, προκειμένου να καλύψουν τις φωνές των απλήρωτων, οι οποίοι βλέπουν τα λεφτά τους να καταλήγουν σε λογαριασμό σου στην Ελβετία.

6. Κρατικοποιούμε την χασούρα του εργοστασίου, ήρθε η ώρα ο βουλευτής να δουλέψει για τα λεφτά που έχει πάρει. Ο βουλευτής κάνει καλή δουλειά και υπάρχει μια πλήρη γκάμα από άρθρα, κομμένα και ραμμένα για μας, 44, 99, αλλαγή Φ.Π.Α. περαίωση κλπ. Διαλέγεις και παίρνεις.

7. Τώρα πλέον το πράγμα πάει να παραγίνει επικίνδυνο. Σε λίγο θα αρχίσουν οι τόμσεν και λοιποί να κόβουν βόλτες στην Αθήνα, για να δουν τι έγινε με αυτά τα λεφτά που στέλνουν τόσες δεκαετίες στην Ελλάδα και γιατί η Ελλάδα παραμένει σε αυτή την τραγική κατάσταση. Οι βουλευτές σπεύδουν πρώτοι να παραδώσουν εαυτούς στη διάθεση των ξένων δραγάτηδων, προκειμένου να παραμείνουν σε θέση εξουσίας, έστω και από θέση γλάστρας, για να μην χάσουν την εγχώρια κουτάλα και τις όποιες πελατειακές σχέσεις έχουν διαμορφώσει τόσα χρόνια. Οι δε δημοσιογράφοι, στοιχισμένοι πλέον με τον βουλευτή, αρχίζουν έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο λάσπης κατά των υπαλλήλων και των εργατών που κατέστησαν το εργοστάσιο ζημιογόνο. Εντωμεταξύ την κάνουμε με ελαφρά.

8. Οι βουλευτές την βρίσκουν την άκρη τους τάζοντας λαγούς με πετραχήλια σε εκείνα τα κορόιδα τύπου τόμσεν. Παλιά τους τέχνη κόσκινο ούτως ή άλλως. Οι δημοσιογράφοι όμως μετά την φυγή των αφεντικών τους μένουν κρεμασμένοι από τα καλώδια. Ο κόσμος τους μισεί, διότι τόσο καιρό τα Μ.Μ.Ε. αγκαζέ με τους βουλευτές ρίχνανε όλα τα βάρη πάνω στους πρώην πια και απλήρωτους, υπαλλήλους του εργοστασίου. Τώρα καταλαβαίνουν την έννοια του όρου παράπλευρες απώλειες, οπότε το ρίχνουν και αυτοί στο μοιρολατρικό και κατηγορούν τους κακούς τόμσεν, που και αυτοί με τη σειρά τους έχουν αντιληφθεί επιτέλους, που έχουν μπλέξει και κοιτούν τι θα προλάβουν να αρπάξουν και αυτοί, σε μια χώρα που αρπάζεις από θέσεις πάρκινγκ και γυναίκες, μέχρι θέσεις εργασίας και μεταθέσεις στο Στρατό.

Πηγή:RAMNOUSIA