True Lies

Κυ06032012

Last update01:43:59 μμ

Back ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Το Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου και η σύλληψή του

Το Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου και η σύλληψή του

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση σύλληψης του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μετά από ένταλμα που εκδόθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση για την περιουσιακή του κατάσταση και της προϊσταμένης της εισαγγελίας Ελένης Ράικου.

Ηδη αστυνομικοί αναζητούν τον πρώην υπουργό καθώς σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση φέρεται να στοιχειοθετείται το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Άλλη ομάδα αστυνομικών με εισαγγελέα πραγματοποιεί έρευνα στο σπίτι της κόρης του πρώην υπουργού ο οποίος κατηγορείται ήδη για ανακριβή δήλωση του πόθεν έσχες. Μάλιστα εχθές ο αρμόδιος εισαγγελέας πρότεινε την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου σε δίκη γιατί δεν είχε συμπεριλάβει στο πόθεν έσχες του 2010 (χρήση του 2009) το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Όπως είχε αναφέρει από χθες το Capital.gr ο εισαγγελέας που παρέλαβε τη δικογραφία την οποία χειρίστηκε ο εφέτης Θεόδωρο Κανελλόπουλος υπέβαλε την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών και εισηγήθηκε πέραν την παραπομπής σε δίκη και την απαλλαγή λόγω παραγραφής του πρώην υπουργού για «ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες» των ετών 1998-2005. Πρότεινε όμως ακόμα να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του, που είναι μεταξύ άλλων η δέσμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο φέρεται πως δεν είχε δηλώσει, όπως προέκυψε μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής. Επίσης παραμένει η υποχρέωση της εγγυοδοσίας των 150.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Το επίμαχο πόθεν έσχες κρίθηκε ως ανειλικρινές μετά το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, τα 150.000 από το οποίο δικαιολογεί ως λήψη δύο δανείων.

Δεν έχει δηλώσει όμως το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ενώ παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματα του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το σπίτι δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011 καθώς αποκτήθηκε το 2010 και ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής που κατά την άποψή του δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Του Παναγιώτη Στάθη
ΠΗΓΗ CAPITAL.GR

Δειτε τα βιντεο απο τη συλληψη του Ακη Τσοχατζοπουλου (πηγες Τsantirinews.gr & Skai.gr)