True Lies

Κυ10192014

Last update08:54:00 μμ

Back ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ Βαρέθηκα....

Βαρέθηκα....

  • PDF

Βαρέθηκα να βλέπω και να ακούω κάθε μέρα, περί τους δέκα ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους να μας απειλούν με έξοδο από την ευρωζώνη, αν δεν συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις...Βαρέθηκα να τους βλέπω και να τους ακούω κάθε μέρα να μας εκβιάζουν με την μη χορήγηση της «δόσης» που τόσο έχουμε ανάγκη, αν δεν τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας.

 

Βαρέθηκα να τους βλέπω και να τους ακούω κάθε μέρα να υποδεικνύουν με θρασύτητα ποιόν θα πρέπει να ψηφίσουμε στις επικείμενες εκλογές.
Βαρέθηκα, κάνοντας ζάπινγκ, να βλέπω τον Άδωνι να κραυγάζει σε δύο-τρία κανάλια ταυτοχρόνως  για τον κακό Καρατζαφέρη, τον καλό Σαμαρά και τον επικίνδυνο Τσίπρα.

Βαρέθηκα να βλέπω τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα σε «ενημερωτικές» εκπομπές,  να αυτογελοιοποιούνται και να ρυπαίνουν τα ερτζιανά με κομματικές κραυγές και προσωπικές επιθέσεις.
Βαρέθηκα να ακούω τα ίδια «αποστομωτικά» επιχειρήματα για το πόσο ωφελημένη θα είναι η Ελλάδα αν παραμείνει στο ευρώ.
Βαρέθηκα να ακούω τις στερεότυπες εκφράσεις που διανθίζουν τον κομματικό διάλογο: «δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσάς», «εσείς τόσα χρόνια στην κυβέρνηση τι κάνατε;;», «είμαστε στο χείλος του γκρεμού», «δραχμή σημαίνει εθνική καταστροφή»  και άλλες παρεμφερείς ηλιθιότητες.

Βαρέθηκα να βλέπω τον Βενιζέλο που έχει προσβληθεί από το σύνδρομο της Μαντάμ Σουσού, να τρέχει απο δω κι από ΄κεί  ακι να φωτογραφίζεται με σπουδαίους και «σπουδαίους» ευρωπαίους, νομίζοντας ότι θα ανακάμψει πολιτικά.
Βαρέθηκα να παρακολουθώ στην τηλεόραση να προβάλλονται ως πρότυπα μόνον οι αποτυχημένοι. Ο Κωστόπουλος, ο Γαβαλάς και η γνωστή παρεούλα ως πρότυπα life style και ψυχαγωγίας. Ο Βενιζέλος, η Διαμαντοπούλου και οι υπόλοιποι μνημονιόδουλοι, ως σωτήρες και  σκληροί διαπραγματευτές.

Βαρέθηκα ακόμα να βλέπω και να ακούω τους ίδιους δημοσιογραφούντες υπαλλήλους του μνημονίου,  να εξηγούν ότι για το κατάντημα του τόπου φταίνε οι Έλληνες.
Αλήθεια βρε αχρείοι, αν για το κατάντημα της Ελλάδος φταίνε οι τεμπέληδες, οι αντιπαραγωγικοί  Έλληνες, για το κατάντημα της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας ποιός φταίει;;  Πάλι οι Έλληνες;;
Και για το κατάντημα της ευρωζώνης πάλι οι Έλληνες φταίνε;;;

Και κάτι τελευταίο. Το επίμονο ενδιαφέρον όλων των στελεχών του Γερμανικού διευθυντηρίου, για να «σώσουν» την Ελλάδα δεν προκαλεί υποψίες;; Είναι δυνατόν οι τοκογλύφοι να έχουν κοινά συμφέροντα με τα θύματά τους;; Όχι βέβαια, αλλά ο Σόϊμπλε και η παρέα του γνωρίζουν από τις δήθεν έγκυρες δημοσκοπήσεις ότι οι Έλληνες σε ποσοστό 70% περίπου,  επιθυμούν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Έτσι μας πουλάνε ως εκδούλευση την παραμονή μας στην ευρωζώνη, με αντάλλαγμα την τήρηση των όρων του μνημονίου.


Όμως η 17η Ιουνίου πλησιάζει...και δεν βαρIέμαι.

Γιώργος Δημάδης

Το είδαμε ΕΔΩ